PODPATRZONE

Robili w rybach

Robili w rybach

Zachwycająca delikatnością smaku i ozdobami sałatka śledziowa w śmietanie oraz finezyjny kompot wigilijny – to potrawy, które przyrządzili sejmikowi radni (zresztą – sami panowie!). „W rybach” robili Maciej Wituski z PO i Franciszek Marszałek z PSL (obaj na zdjęciu), a owoce na napój przerabiał (w tandemie z radną miejską Beatą Urbańską) Waldemar Witkowski z klubu SLD.

Wszystko to działo się w przedświąteczną sobotę w poznańskiej restauracji SPOT, gdzie tradycyjnie już na politycznym gotowaniu spotkali się wielkopolscy parlamentarzyści oraz radni wojewódzcy i miejscy z różnych partii.

Nas najbardziej frapuje, czy panowie politycy, wróciwszy do swoich domów, z taką samą werwą wzięli się do przygotowywania potraw na wigilijny stół.

 

BIEŻĄCE WYDANIE

Kwiecień 2024